Tato webová stránka využívá soubory cookie. K získání více informací si pročtěte naše zásady používání cookie.

Pokud nesouhlasíte s jejich použitím, je třeba provést změnu nastavení prohlížeče.

Servis a podpora

Chladničky

Chladničku umístěte na stinné místo. Pravidelně ji kontrolujte. Přejděte na nový způsob mražení potravin. Tyto tipy mohou mít vliv na spotřebu energie vaší chladničky.

Přemýšlejte, kam svou chladničku umístíte:
• Významné úspory energie můžete dosáhnout umístěním spotřebiče na chladné místo. Nevhodné je umístění blízko
zdrojů tepla, jako jsou trouby a radiátory, nebo na přímé sluneční světlo. • Zvažte izolaci chladničky od zdrojů tepla ve zdech nebo podlahách.

Odmrazování:
• Častým odmrazováním předejdete tvorbě silných vrstev ledu na výparníku, který tak může lépe fungovat. Jakmile vrstva ledu dosáhne tloušťky 3–5 mm, je čas odmrazit.

Zavírání dveří:
• Máte-li dojem, že se dveře chladničky nedovírají, vyměňte těsnění.
• Chladničku oprašujte. Kondenzátor na zadní straně a prostor pod chladničkou by neměly skrývat prach ani zbytky potravin z minulého týdne.
• Snažte se dveře neotevírat na příliš dlouhou dobu nebo příliš často. Do chladničky vniká teplý vzduch a zbytečně se zapíná kompresor.
• Důkladně zkontrolujte, že správnému zavírání dveří nebrání žádné překážky.
• Mnoho spotřebičů Zanussi je vybaveno upozorněním na nedovřené dveře.

Nejdříve zchlaďte:
• Horké jídlo je vhodné před uložením do ledničky nechat vystydnout. Pára přispívá k tvorbě ledu na výparníku. Ale kvůli zdraví a hygieně nenechte potraviny stát příliš dlouho při pokojové teplotě.
• Mražené potraviny rozmrazujte v chladničce. Rozmrazování je tak bezpečnější a lépe se využije chladicí jednotka.
• Vhodná teplota je 4–5 °C.

Pak zmrazte:
• Jídlo, které se má (po vychladnutí) zmrazit, před uložením do mrazničky nejprve dejte do chladničky.
• Potraviny před uložením do mrazničky zabalte do vzduchotěsných obalů, zabráníte tak zbytečné tvorbě námrazy.
• Vhodná teplota je -18 °C až -20 °C.