Všeobecné rady pro ukládání potravin do chladničky:
Vyhněte se přílišnému zaplňování polic spotřebiče, protože to omezuje proudění vzduchu a způsobuje nerovnoměrné chlazení.
Před umístěním do chladničky potraviny zakryjte a nádoby vytřete do sucha. Tím omezíte vytváření vlhkosti uvnitř chladničky.
Potraviny s intenzivní vůní nebo vysokým obsahem vlhkosti zabalte.
Ovoce a zeleninu skladujte v zásuvkách na zeleninu, neboť vyšší vlhkost v nich chrání kvalitu potravin po delší dobu. Většina ovoce a zeleniny by měla být uchovávána při nízkých teplotách a s vysokou vlhkostí.
Syrové maso a drůbež pečlivě zabalte, aby nemohlo dojít k úniku tekutiny a znečištění jiných potravin nebo povrchů. Jakékoliv maso, které bude uskladněno na déle než dva dny, by se mělo zmrazit.
Máslo a sýr: musí být ve speciální vzduchotěsné nádobě nebo zabalené do hliníkové fólie či do polyetylénového sáčku s co nejmenším obsahem vzduchu.
Láhve: musí být uzavřeny víčkem a uloženy buďto v polici na láhve ve dveřích spotřebiče nebo v držáku na láhve (je-li součástí výbavy).
Banány, brambory, cibule a česnek smí být v chladničce pouze tehdy, jsou-li zabalené.
Horké potraviny musí být před vložením do chladničky ochlazeny na pokojovou teplotu; v opačném případě zvýší vnitřní teplotu v chladničce a spotřebu energie spotřebiče
Tekuté potraviny nebo potraviny s vysokou vlhkostí umisťujte na přední části polic (blíže ke dveřím). Pokud jsou umístěny v blízkosti proudu chladného vzduchu, mohou zmrznout
Všeobecné rady pro ukládání potravin do mrazničky:
Abyste minimalizovali ztrátu vody z potravin a s tím spojené snížení jejich kvality, používejte k zabalení potravin hliníkovou fólii, obaly do mrazničky, sáčky do mrazničky nebo vzduchotěsné nádoby. Vytlačte z obalu co nejvíce vzduchu a pevně jej uzavřete. Vzduch v obalu může způsobit vysychání potravin a vytváření zápachu (oxidace).
Před zmrazením zabalte čerstvé maso nebo drůbež do vhodného obalu do mrazničky
Nezmrazujte znovu maso, které bylo kompletně rozmražené
Nikdy do mrazničky nevkládejte příliš mnoho teplých potravin najednou. Způsobilo by to přetížení mrazničky, zpomalilo mražení a mohlo by to zvýšit teplotu již zmrazených potravin. Neukládejte zmrzliny, nanuky nebo chléb u dvířek mrazničky nebo v její horní polici: tato místa nejsou nejchladnějšími částmi mrazničky a proto by se tyto potraviny mohly rychleji rozmrazit, pokud budou uloženy v těchto místech
Ponechte mezi balíčky volný prostor, aby jím mohl volně proudit chladný vzduch a umožnilo se tak co nejrychlejší zmrazení potravin